Kategoriler
Bolu İşkur Genel

BOLU İŞ KULÜBÜ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

     Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesindeki Teknokent binasında Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze tahsis edilen alanda faaliyet gösterecek İş Kulübünün açılışı Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın katılımıyla gerçekleştirdi.
Açılışa Genel Müdürümüzün yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa İmren, Üniversite Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temur, İl Müdürümüz İsmail Yalçın, SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Genel Müdürümüz proje kapsamında ülke genelinde 54 İş Kulübün faaliyete alındığını belirtti. "Bu Kulüpte İş Var" sloganıyla başlattıkları projede üniversite öğrencilerini, okul sonrası hayata hazırlamak, iş imkânları bulma adına katkı sunmak, iş gücü piyasasına girişte zorluklarla karşılaşan kadınlar, gençler, engelliler, yaşlılar gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik faaliyette bulunduklarını aktaran Uzunkaya, iş gücü piyasasının en fazla ihtiyaç duyduğu beceri ile nitelikleri kazandırma çabasında olduklarını anlattı. Genel Müdürümüz Uzunkaya, öğrencilerin mezun olmalarının yeter sebepten sayılamayacağını, mutlaka ve mutlaka mezun olana kadar eğitimlerinden ve fırsatlardan istifade etmesi gerektiğinin altını çizerek, "18 bin üniversite öğrencimiz bu süreçte Türkiye genelinde İş Kulüplerimizden yararlandı ve 4 bin öğrencimiz bu kulüpler sonunda bizim aktif programlarımıza katıldı. Bunun anlamı, artık bunların işgücü piyasasına girmesini kolaylaştırdık demektir. Yine toplamda 48 bin kişinin yer aldığı bu programlara katılan uzun süredir işsiz, engelli ve kadın 4 bine yakın insanımız istihdam edilme
fırsatı bulmuştur." ifadesini kullandı. Açılışın ardından Genel Müdürümüz ve beraberindeki heyet YorGlass Cam Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasını ziyaret etti. Üretim alanını gezen Genel Müdürümüz daha sonra firma müdürü ile olası iş birliklerimiz hakkında istişarelerde bulundu. Bolu programının sonunda Genel Müdürümüz Uzunkaya, İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti ve İl Müdürlüğü personelimizle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.